WAAIERS nummer 2 van de derde jaargang komt er aan begin juni
WAAIERS 3-2 komt er begin juni 2023 aanwaaien, hopelijk niet met een stormwind want het heeft de volgende inhoud.
Ten eerste is er het onvermijdelijke vervolgverhaal van de Maple Leaf Chewing Gum reeks met deze keer het nummer 6 en dat is niemand minder dan Eddy Merckx. Dat betekent dan ook dat we niet dieper gaan ingaan op zijn carrière want er bestaan genoeg Nederlandstalige boeken over de Kannibaal.
Maar niet getreurd een paar kritische redactieleden hebben even het palmares van Eddy Merckx en Rik Van Looy onder de loep genomen. Kloppen de cijfers betreffende hun aantal overwinningen op de weg, zoals het ‘heilige getal’ 525 van Merckx, die op Wikipedia gepubliceerd worden wel? We gaan het plezier van de lezers hier niet verbrodden met het al te verklappen. Het werd in elk geval monnikenwerk.
Iemand hield zich bezig met het controleren van twee uitspraken van Roger De Vlaeminck. Vertelde Roger in Het Nieuwsblad de waarheid of niet?
Er komt ook een Fact Check in ons tijdschrift. We lezen namelijk met aandacht de ‘concurrentie’ en vonden in Bahamontes een paar zaken die toch eens mochten rechtgezet worden.
Dan zijn er natuurlijk nog de vervolgverhalen van ROKADO (het tweede deel van 1973) en FAEMA (het tweede deel van 1959).
Hans Vandeput neemt ons terug mee naar zijn jeugdjaren en zijn eerste contacten met het wielerwereldje. Deze keer vertelt hij hoe hij aan een van zijn eerste truien uit zijn collectie kwam. Daarnaast vertelt hij het verhaal van het Omnium der Zes Naties en zorgt hij er voor dat enkele artikels die indertijd lokaal verschenen gepubliceerd worden in WAAIERS.
Jean-Marie Schepens bracht ons een boeiend interview met Willy Van Malderghem. Wij van WAAIERS hebben het met plezier gelezen, maar ook kritisch bekeken.
Tenslotte zijn er de klassieke rubrieken:
- Vraag maar, een neen heb je, een ja kun je krijgen
- Weetjes
- De reeks
- De pubkaarten
- Reacties
- Boeken
En een correctie/aanvulling omdat een paar paragrafen uit het artikel over Lode Troonbeeckx in de virtuele wereld verloren geraakt waren.
Tenslotte geven we ook nog een korte les Frans, meer bepaald over het gebruik van beau en belle. Het was nodig want de redactie stond met het schaamrood op de wangen.