Het nieuwste nummer van WAAIERS focust op de piste met Palle Lykke en het veldrijden met de zegekoning​

Deze keer in WAAIERS het verhaal van de als Belg ‘geadopteerde’ Deen Palle Lykke Jensen. In de reeks Maple Leaf Chewing Gum is hij nummer 8. Het verhaal van FAEMA in 1960 wordt afgesloten. We brengen het verslag van de G.P. Bali uit 1956 en vertellen hoe een grove fout op een straatnaambord gecorrigeerd werd op aanraden van een lid van de redactieraad.

De Velo Chewing Gum reeks van 1962, die we allemaal wel kennen, wordt nader bestudeerd. De verschillende truien van V.C. Deinze worden geshowd. Het Criterium van Aalst wordt beschreven tot en met 1968. 

Er zijn de vaste rubrieken ‘Een fiets een trui en een broek’-de pubkaarten-de reeks-de vragen-de reacties-beurzen en boeken. Ook de posters uit Mémoire du Cyclisme zijn er weer en de rubriek Factcheck met deze keer een uitgebreide reactie naar onze concullega’s van BAHAMONTES toe.

En tenslotte maken we voor eens en voor altijd uit wie de veldrijder is met het meest aantal overwinningen in één winterseizoen, met in de topvijf een verrassende naam. Daarnaast halen we een mythe de wereld uit nl. een verhaal over Roland Liboton dat nooit echt gecontroleerd werd.

De redactieraad van WAAIERS,
Hans, Jan, Patrick en Stefaan,